BAABA
Állampapírok

Marci
» Publikáció » Befektetés

    Állampapírok
   
| 490 | 2015-09-19 | Marci | Hozzászólások (0)

 
  !   Egyes számok már elavultak lehetnek. A pontos számokért érdemes az allampapir.hu honlapot meglátogatni.

  ALAPCÍMLET: 1000 Ft
FUTAMIDŐ: 3 év, 5 év

Dematerializált értékpapír. A kifizetendő kamat mértéke a kamatbázisból és a kamatprémiumból tevődik össze. Minden sorozat a kibocsátáskor meghatározott hónap szerinti (kamat megállapítás évét megelőző naptári évre vonatkozó) fogyasztói árindex, mint kamatbázis felett biztosít sorozatonként eltérő, jelenleg 3%, ill 3,5% kamatprémiumot.

Adózás:

Kamatfizetés: évente
16% kamatadó, EHO
(TBSZ: csökkenthető, ill mentesség)


  ALAPCÍMLET: 1 Ft
FUTAMIDŐ: 4 év, 6 év, 10 év

Dematerializált értékpapír. A kifizetendő kamat mértéke a kamatbázisból és a kamatprémiumból tevődik össze. Minden sorozat a kibocsátást megelőző négy eredményes, 12 hónapos DKJ aukción kialakult átlaghozamok, adott aukción elfogadott mennyiségekkel súlyozott számtani átlagával megegyező kamatbázis felett biztosít sorozatonként eltérő, jelenleg 1,25%, 2% és 2,5% kamatprémiumot.

Adózás:

Kamatfizetés: évente
16% kamatadó, EHO
(TBSZ: csökkenthető, ill mentesség)


  ALAPCÍMLET: 1 Ft
FUTAMIDŐ: 19 év

Dematerializált értékpapír. A kifizetendő kamat mértéke a kamatbázisból (kamat megállapítás évét megelőző naptári évre vonatkozó fogyasztói árindex) és a kamatprémiumból tevődik össze. A kamatprémium mértéke jelenleg 3%. A kamat Start-értékpapírszámlán történő jóváírása évente február 1-jén történik.

Adózás:

adómentes

(gyermek 18. életévének betöltése napjáig)


  ALAPCÍMLET: 1 Ft
FUTAMIDŐ: 1 év
  Posta  

Dematerializált értékpapír. Hetente új sorozat kerül kibocsátásra. Az első három hónapban nem, de ezt követően az időarányos rész számítása alapján fizet kamatot. Futamideje alatt bármikor visszaváltható. A KTJ Plusz által megtestesített tőkét és kamatokat a visszaváltás napján, a kamatadó levonását követően kapja kézhez az ügyfél.

Adózás:

16%
fix, lépcsős kamatozású
visszaválthatóság

(devizabelföldi természetes személyek)


  ALAPCÍMLET: 10 000 Ft
FUTAMIDŐ: 1 év

Jegyzés útján kerül forgalomba. Jegyezni névértéken, azaz 100%-os árfolyamon lehet. Az egyéves futamidő a jegyzés lezárását követő második munkanaptól kezdődik. Futamidő végén a kamat a tőkével együtt a kamatadó levonását követően kerül az ügyfél számláján jóváírásra.

Adózás:

16%
fix kamatozású


  ALAPCÍMLET: 10 000 Ft, 50 000 Ft, 100 000 Ft, 500 000 Ft, 1 000 000 Ft
FUTAMIDŐ: 1 év, 2 év
  Posta  

Nyomdai úton előállított értékpapír. A futamidő a vásárlás napján indul. Az első három hónapban nem, de ezt követően az időarányos rész számítása alapján fizet kamatot. A KTJ által megtestesített tőkét és kamatokat a visszaváltás napján, a kamatadó levonását követően kapja kézhez az ügyfél.

Adózás:

16%
fix, lépcsős kamatozású

(devizabelföldi természetes személyek)


  ALAPCÍMLET: 10 000 Ft
FUTAMIDŐ: 6 hónap

Jegyezni névértéken, azaz 100%-os árfolyamon lehet. A féléves futamidő a jegyzés lezárását követő második munkanaptól kezdődik. Futamidő végén az időarányos kamat a tőkével együtt a kamatadó levonását követően kerül az ügyfél számláján jóváírásra.

Adózás:

16%
fix kamatozású

(devizabelföldi természetes személyek)


  ALAPCÍMLET: 10 000 Ft
FUTAMIDŐ: 3 hónap, 12 hónap

Névérték alatt, diszkont áron kerül kibocsátásra. A névérték kifizetése lejáratkor, egy összegben esedékes, mely az árfolyam-nyereségadó levonását követően kerül kifizetésre. A hozam összege a névérték és a vételár közötti különbség.

Adózás:

árfolyam-nyereségadó
nem kamatozó


  ALAPCÍMLET: 10 000 Ft
FUTAMIDŐ: 3 év, 5 év, 10 év, 15 év

Félévente vagy évente fizetnek kamatot, amelyből az értékpapír számlavezető (pl. a Magyar Államkincstár) vonja le a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően a kamatadót.

Adózás:

16%
fix vagy változó kamatozású


  ALAPCÍMLET: 1 €
FUTAMIDŐ: 3 év

Dematerializált értékpapír. A kifizetendő kamat mértéke a kamatbázisból és a kamatprémiumból tevődik össze. Minden sorozat a kibocsátáskor meghatározott hónap szerinti (az euró zóna inflációjához kötött) fogyasztói árindex, mint kamatbázis felett biztosít sorozatonként eltérő, jelenleg 2% kamatprémiumot.

Adózás:

Kamatfizetés: félévente
16% + 6% EHO

 

Forrás:

  http://allampapir.hu
  Címkék:  

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

6.11., Vasárnap